Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Shukaku –Egyfarkú kutyadémon

Helye: Rejtett Homok

 

Típusa: démon

 

Ennyi farka van: Ichi (egy)

 

Ő belé van elzárva: Gaara

 

 

 

A Shukakut, a Homok egyik papja kapta el. Ő egy bijuu, az egy farkú démon. Mikor Karura tudomást szerzet arról, hogy a Shukakut fiába akarják zárni, megátkozta az ország összes lakóját. Az anya elvesztette az életét Gaara születésekor. Gaara gyűlöletben és félelemben nőtt fel, mindenki átkozta őt, de egyben rettegtek is tőle. Mikor idősebb lett megtanult egy technikát, amivel elaludt, így előhozta a Shukaku teljes formáját. Ahhoz képest, hogy milyen nagy egy démon a Shukaku, eléggé tiszteletteljesen beszél, ebből következik, hogy nem túl sokszor kerül megidézésre teljes formájában.

Az Akatsuki célja az, hogy a Gaara testében lévő démont kiszedjék onnét. Ezeket a helyzeteket, mármint mikor egy bijuu más testében van, "jinchuuriki"-nek hívjuk. Amikor eltávolítják a démont emberünk testéből az nagy valószínűség szerint meghal.

 

Nibi – Kétfarkú macskadémon

Helye: Rejtett Felhő

 

Típusa: démon

 

Ennyi farka van: Ni (kettő)

 

Ő belé van elzárva: Nii Yugito

 

 

 

Ez a démon a Rejtett Felhő falu ninjájának testébe van zárva. A Nibinek megvan az a képessége, hogy magából furcsa golyókat sugározzon ki, ez kísértetiesen hasonlít a tűzre. "Ikiryou" vagy élő szellemnek is nevezik. Nii Yugitot az Akatsuki elfogta, a démont eltávolították a testéből, ezzel a végzetét okozva.

 

Sanbi – Háromfarkú teknősdémon

Helye: Rejtett Homok

 

Típusa: démon

 

Ennyi farka van: San (Három)

 

Ő belé van elzárva: Ő senkibe sincs elzárva.

 

 

 

Az óceánban él, és egy ninja testébe se volt elzárva, egészen az Akatsuki érkezéséig. Mivel ő ”vad”, gyengébb. Ez azért is van, mert nem tudja erejének 100%-át kihasználni. Tobi volt utasítva hogy kapja el ezt a démont, Deidara segítségével ezt végre is hajtotta. Egy eszméletlen Sanbi testében vitték vissza, majd a pokol királya szoborral szedték ki a szörnyet onnét.

 

Kyuubi – Kilencfarkú rókadémon

Helye: Rejtett Levél

 

Típusa: démon

 

Ennyi farka van: Kyuu (kilenc)

 

Ő belé van elzárva: Uzumaki Naruto

 

 

 

12 évvel ezelőtt a rókadémon elpusztította Konoha egy részét. Ez egy bijuu. A negyedik Hokage zárta be egy újszülött fiú testébe. A negyedik remélte, hogy Narutora hősként fognak tekinteni, mint az az ember, aki magában hordozza ezt az iszonyatos erőt. Ám a falu lakói a Kyuubit látták Narutoban, féltek tőle és inkább elkerülték.

A Kyuubi ereje több úton is hat Narutora. Ha Naruto teste megsebesül a démon ereje a sebeket azonnal begyógyítja. Ha hősünk ideges lesz a rókadémon chakrája köré tekeredik, sokkal erősebb lesz, ám sokkal agresszívabb is. Jiraiya megtanította Narutonak, hogyan használja fel a Kyuubi erejét akkor, mikor saját chkarája már nem elegendő. Ennek az erőnek hála tud magából több 100 klónt is készíteni, és ennek az erőnek a segítségével tudja megidézni a Varangy Királyt: Gamabunta-t. Az Akatsuki őt is el akarta kapni, ám anno Itachi és Kisame nem járt túl nagy sikerrel.

 

Shinigami – Halál Isten

Helye: Rejtett Levél

 

Típusa: szellem

 

Hozzá kapcsolódik: Harmadik- Negyedik Hokage

 

 

 

A Shiki Fuujin jutsu segítségével lehet megidézni. A harmadik Hokage a negyediktől tanulta ezt a technikát. A megidézése alapból megöli azt, aki előhívta fizetség gyanánt, eltávolítja az ő és ellensége lelkét. Ezután a Shinigami megeszi a lelküket, azokat soha többé nem lehet már visszahozni.

 

Doki – Mérges szellemek

Helye: Rejtett Hang

 

Típusa: Szellemek/ chakra idézettek

 

Hozzá kapcsolódik: Tayuya

 

 

 

Ezek a megidézett lelkek Tayuya nevéhez fűződnek. A Dokik test nélküli szellemek, amik chakrát fogyasztanak. Mikor Tayuya megidézte őket a fuvola hangjával tudta irányítani eme lényeket. Egy dallam kiengedte az oniból ezeket a test nélküli szellemeket, amik bármilyen tárgyon simán áthaladtak. Ha élő lélekkel találkozik, megzabálja az pszichikális erejét.

 

Umibouzo

 

Helye: Tenger országa

 

Típusa: szellem/ chakra idézett

 

Hozzá kapcsolódik: Amachi

 

 

 

Amachi idézte meg ezt a tengeri szörnyet, hogy az segítsen neki terrorizálni az országát. Valami több, mint víz, de kevesebb mint egy élő test ez, amely Amachi parancsait teljesíti. A szörnyet Gamabunta pusztította el. Olajt fröcskölt, amit Naruto begyújtott, a szörny elpárolgott.